Grups i tradicions populars de Catalunya

Dins la cultura i tradicions populars de Catalunya els artistes del folklore català ofereixen un ampli ventall d’activitats i espectacles.
Les Associacions que hi ha arreu del país promouen i fan difusió del nostre folklore per pobles i ciutats fent que perdurin en el temps: danses i balls, cançons, representacions teatrals i un munt més d’espectacles tradicionals.
No trobes el que busques? Fes CLIC aqui i escriu-nos al * 695 395 332 * T’ajudarem!!

Gegants a Artés. Grups i artistes del folklore català
Gegants a Artés. Grups i artistes del folklore català

Hi ha moltes tradicions populars. Festes, celebracions i fires que fem arreu dels països catalans on els artistes del folklore català hi son presents. Els grups de folk actuen, els esbarts dansen, les sardanes sonen i es ballen, els bastoners actuen, els castellers aixequen castells mentre sona la música de les gralles etc…
Per suposat que amb el pas del temps tot va canviant i evolucionant però, tot i així, aquestes festes es mantenen molt fidels als seus orígens.

Dates importants de les tradicions catalanes

Durant tot l’any hi ha actes tradicionals arreu del País. Les més celebrades son els solsticis del Nadal i Sant Joan. També Tots Sants, Setmana Santa, les festes majors, fires etc.. Molts pobles, en aquestes i altres dates importants, organitzen fires i actes amb espectacles a places i carrers on també hi trobem artistes del folklore

Castellers. Grups i artistes del folklore català
Castellers. Grups i artistes del folklore català

Artistes del folklore: actuacions i espectacles

A Catalunya hi ha moltes tradicions culturals. Folklore, costums i tradicions propis on s’hi pot incloure els espectacles de la passió, els pessebres vivents i, per suposat, la Patum de Berga, les sardanes… etc..

També, per suposat els balls i danses dels esbarts dansaires, les sardanes, les representacions dels pastorets, les trobades de puntaires, les exposicions de pessebres, les colles geganteres, els diables, els bastoners, els trabucaires, els castellers i moltes activitats més que podem considerar nostres, catalanes.

Associacions d’Artistes del Folklore a Catalunya

FOLKLORE CATALÀ
Castellers
Cobles
Bastoners
Colles de Diables
Colles Geganters
Grups de Folk

Ball de gitanes, Cervera. Grups i artistes del folklore català
Ball de gitanes, Cervera. Grups i artistes del folklore català

Les Associacions d’Artistes del Folklore Català

Nosaltres tenim aquest llistat: Agrupacions musicals d’Arts de Carrer, Ball de bastons, Ball de Gitanes, Balls de Seguici, Bestiari, Caramelles, Castellers, Catifaires, Cobles, Colles Sardanistes, Corals, Cors de Clavé, Diables i Dimonis, Esbarts, Falconers i Moixiganga, Gegants i Capgrossos, Jocs tradicionals, Passions, Pastorets, Pessebres Vivents, Pessebristes, Puntaires, Trabucaires, Tres Tombs…. Si et sembla que és pot fer més gran escriu-nos!!

Sortir en aquest espai

Des d’aquí oferim aquest espai, amb total gratuïtat, perquè les associacions i artistes del folklore s’hi puguin anunciar. Artistes del Folklore Català podeu anunciar-vos en aquest portal.
El portal d’animació Xerinola col·labora amb el foment de la cultura catalana. Anuncia’t sense pagar!!

Falta una associació? Fes CLIC aqui i escriu-nos al * 695 395 332 *si us plau!