FOLKLORE CATALÀ

El Folklore català, o cultura popular catalana, és molt important i variada. Les entitats i associacions en fan difusió fen-les presents en actes festius dels nostres pobles i ciutats. Gràcies a aquestes associacions el folklore català perdura i és difon.

El nostre país és ple de tradicions populars, festes i fires que celebrem arreu dels Països Catalans. Evidentment, amb el pas del temps, aquestes festes tradicionals van canviant però moltes es mantenen amb pocs canvis respecte al seu origen.

Calendari de Folklore Català

El folklore català el podem trobar arreu durant tot l’any. Durant els solsticis, a les festes majors, coincidint amb festes religioses etc. s’organitzen fires i trobades i espectacles; al carrers i places del pobles.

Des d’espectacles d’esbarts dansaires fins a trobades de puntaires o exposicions de pessebres fins a: ball de bastons, Castellers, caramelles per Pasqua, Colles de diables i nans o capgrossos, Trabucaires, jocs de bitlles, Sardanes etc…

Espectacles i actes Folklòrics

Si entenem per folklore els costums propis de la cultura d’un país, dintre dels actes culturals o folklòrics de Catalunya s’hi pot incloure els espectacles de la passió, els pessebres vivents i, per suposat La Patum de Berga.

Associacions de Folklore Català

Nosaltres tenim aquest llistat: Agrupacions musicals d’Arts de Carrer, Ball de bastons, Ball de Gitanes, Balls de Seguici, Bestiari, Caramelles, Castellers, Catifaires, Cobles, Colles Sardanistes, Corals, Cors de Clavé, Diables i Dimonis, Esbarts, Falconers i Moixiganga, Gegants i Capgrossos, Jocs tradicionals, Passions, Pastorets, Pessebres Vivents, Pessebristes, Puntaires, Trabucaires, Tres Tombs….
Si et sembla que és pot fer més gran escriu-nos!!

Sortir en aquest espai

Des d’aquí oferim aquest espai, amb total gratuïtat, perquè les associacions s’hi puguin anunciar. El portal d’animació Xerinola col·labora amb el foment de la cultura catalana.

Falta una associació? Fes CLIC aquí escriu-nos.

Desplegar filtros

Filtrar por tipo:

Loading results...