Els espectacles infantils son una representació o manifestació que s’ofereix a la vista del públic assistent.

Quins son els espectacles infantils?

Son l’art popular: diables, castells, trabucaires etc.. i també els que ara comentem, els infantils, pensats per què els infants, nens i nenes, ho passin molt bé: dansa, teatre, circ, acrobàcia, clown, màgia, concerts, audiovisuals, cercaviles, jocs, titelles, bombolles de sabó etc. Tots, i més, son espectacles.

Espectacles de Titelles
Espectacles de Titelles

Com son els espectacles infantils?

Bàsicament un espectacle infantil consisteix en representar una ficció artística davant d’un públic infantil, nens i nenes. Aquesta representació ha estat ideada i creada per el públic infantil a qui va dirigida.

Quins elements s’utilitzen per escenificar espectacles?

Els artistes que treballen en els espectacles interpreten utilitzant la gesticulació, el moviment, la veu etc.. També i intervenen altres elements com la il·luminació, la música, projeccions, vestuari, maquillatge etc. per ajudar la narrativa representativa.

Quin espectacle infantil podem contractar?

Hi ha espectacles de màgia, titelles, teatre, bombolles de sabó, espectacles de circ, pallassos, clown, música i ball, històries fantàstiques i contes etc..

Espectacle Infantil de Circ
Espectacle Infantil de Circ

Llistat dels espectacles infantils més sol·licitats

ANIMACIÓ i FESTES INFANTILS
Festes Infantils
Danses
Espectacle de Titelles
Circ
Espectacles d’animació
Màgia
Pallassos
Teatre
Titelles

Ets professional de l’animació infantil? Apunta’t a aquest portal per promocionar-te!
Aquest web d’animació està pensat perquè tinguis contacte directe amb els animadors, NO hi ha formularis, has de trucar-los a ells directament o a nosaltres (695.395.332) per rebre la informació que necessites.
També pots visitar un web d’artistes : Guia de Artistas  o la de festes infantils.

ORGANITZAR CORRECTAMENT ELS ESPECTACLES INFANTILS EN 12 PASSOS

 1. La data

1.1.       Primerament has d’escollir el dia que vols l’espectacle i les alternatives per si no fos possible. Molt important tenir en compte el calendari d’altres activitats.

 1. On s’ha de fer?

2.1.       A l’exterior, a l’interior.? Pensa en els factors climatològics com pluja, vent, fred etc.. Tens a punt alguna carpa, local, cobert per si cal?.

 1. Quin espectacle infantil?

3.1.       La modalitat: màgia, circ, animació infantil, titelles, contes etc. Amb quin format, gran, mitja o petit?. Hi fa el pressupost i l’espai disponible així com La quantitat de públic que hi assistirà.

3.2.       Necessites personal o persones voluntàries que han de col·laborar?.

Pallassos. Espectacle
Pallassos. Espectacle
 1. El pressupost de que disposes.

4.1.       Segons l’import pots contractar un espectacle o altre. Si tens poc pressupost pots contractar un espectacle amb petit format.

 1. Durada de la representació

5.1.       Si has “d’omplir” molta estona i veus que amb l’espectacle no omples prou temps pots combinar-ho amb alguna actuació d’animació infantil. Per exemple curses de sacs, jocs o altres que et sortiran molt econòmiques.

 1. Necessites permisos?

6.1.       Recorda que per fer un espectacle infantil al carrer necessitaràs permisos. També és important preveure altres coses com: caldrà tallar el transit, tancar enllumenat públic etc.?.

 1. Et cal una assegurança?

7.1.       És important tenir-ho en compte. Potser no cal però en espectacles de pressupost elevat val la pena.

Espectacles infantils
Espectacles infantils d’animació
 1. Un espai pels animadors

8.1.       Per espectacles infantils de carrer, festa major etc. segurament t’anirà molt bé disposar d’un lloc per que el grup contractat es pugui canviar i preparar per l’actuació. També, en algunes ocasions, necessiten begudes o menjar.

 1. Materials i altres que podem necessitar.

9.1.       Es necessitaran connexions elèctriques? Caldrà portar cadires, taules, carpes, para-sols, begudes, etc..?  S’haurà de posar tanques, wc’s portàtils etc?

 1. Muntatge

10.1.     S’ha de muntar l’escenari?. El grup contractat per l’espectacle infantil disposa d’equip de llum i so? Cal endolls o altres connexions?

Espectacles Infantils
Espectacles Infantils. Espectacular festa Holi!
 1. Espectacles infantils amb aigua.

11.1.     Si organitzes una espectacle de bombolles de sabó o una festa de l’escuma has de tenir en compte que potser hi ha alguna condició especial per seguretat o per comoditat dels artistes. L’entarimat, si de fusta o goma… el terra on s’ha de fer la ruixada: si és terra de sorra, ciment, asfalt etc.

 1. Festes Holi

12.1.     Les festes de color, les festes Holi, son un espectacle infantil, o no, que és relativament nou. Per una festa holi has de fer més o menys com amb la de festa l’escuma. És convenient que parlis amb l’empresa que farà festa Holi que perquè et digui amb quines condicions treballà millor.