Què és música folk?

La música folk, o folklòrica, és la que es transmet de generació a generació oralment. Tradicionalment els músics i grups de música folk aprenen aquesta música escoltant-la i repetint-la de memòria. Així ha estat durant molts anys.

No trobes el que busques? Fes CLIC aqui i escriu-nos al * 695 395 332 * T’ajudarem!!

Els grups de música folklòrica transmeten el que és una part dels valors, les tradicions i de la cultura d’un poble. També és coneguda com música folk, ètnica, música típica, música popular, música regional o música folk. Són peces anònimes. En general la música folklòrica té els seu origen entre el 1800 i 1950.

grups de folk, folklòrica
Grups de folk. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

Danses folklòriques a Catalunya

Als Països Catalans, a part dels grups de música folk, també tenim moltes danses tradicionals folklòriques. Algunes de les més conegudes son la sardana, el ball de bastons, el ball de gitanes, la disfressada, la bolangera, la jota de Castelló, el ball de Nans, el ball de cornuts, el ball de Cascavells, la moixiganga d’Olesa i tot un munt de danses i balls tradicionals.

Grups de música Folk a Catalunya

El Folk català és un estil de música que parteix de la barreja entre el folk i la música popular tradicional per arranjar-la. Aquests arranjaments poden partir originàriament de temes musicals populars o només prendre’n l’estil i formar temes propis dels autors. La força de la música folk és l’arrelament tradicional que el lliga amb la societat popular, que es tracta d’una música que parteix de les melodies del poble. La tradició musical folk dels Països Catalans va estar a punt de desaparèixer durant el segle XX, però iniciatives com la del Grup de Folk, amb una breu però fructífera carrera a final dels anys seixanta, van ajudar a revifar-la. Vint anys
(Paràgraf extret de https://ca.wikipedia.org/wiki/Folk_català)

Grups de múica folk catalana. Absentes
Grups de múica folk catalana. Absentes

Hi ha altres músiques que també podem considerar folklòriques, com per exemple: les havaneres, els boleros, la música celta, la brasilera, la samba etc..
Els grups de música folk ens fan gaudir mentre promouen la cultura i tradicions del poble.
Tots els grups de música folk es poden apuntar gratuïtament en aquest portal. CLICA AQUÍ hi fes-ho !!!

Espectacles infantils