GRUPS de FOLKLÒRICA

Els grups de música folklòrica

Breument, abans de parlar de grups de música folklòrica, un petit paràgraf introductori: La música folklòrica és la que es transmet de generació a generació oralment. Els músics aprenen aquesta música escoltant-la i repetint-la de memòria.

 No trobes el que busques? Fes CLIC aqui i escriu-nos. T’ajudarem!!

Grups de música Folklòrica Catalans

El Folk català és un estil de música que parteix de la barreja entre el folk, la música popular i tradicional per arranjar-la. Aquests arranjaments poden partir originàriament de temes musicals populars o només prendre’n l’estil i formar temes propis dels autors. La força de la música folk és l’arrelament tradicional que el lliga amb la societat popular, que es tracta d’una música que parteix de les melodies del poble. La tradició musical folk dels Països Catalans va estar a punt de desaparèixer durant el segle XX, però iniciatives com la del Grup de Folk, amb una breu però fructífera carrera a final dels anys seixanta, van ajudar a revifar-la. Vint anys
(Extret de https://ca.wikipedia.org/wiki/Folk_català)

Altres músiques també es poden considerar folklòriques, com per exemple: les havaneres, els boleros, la música celta, la brasilera, la samba etc..

Els grups de música folklòrica transmeten el que és una part dels valors i de la cultura d’un poble. També és coneguda com música ètnica, música típica, música popular, música regional o música folk. Són peces anònimes. En general la música folklòrica té els seu origen entre el 1800 i 1950.

Danses folklòriques a Catalunya

Als Països Catalans, a part dels grups de música folklòrica, també tenim moltes danses tradicionals folklòriques. Algunes de les més conegudes son la sardana, el ball de bastons, el ball de gitanes, la disfressada, la bolangera, la jota de Castelló, el ball de Nans, el ball de cornuts, el ball de Cascavells, la moixiganga d’Olesa i tot un munt de danses i balls tradicionals.

Tots els Grups de Folk es poden apuntar gratuïtament en aquest portal.
CLICA AQUÍ hi fes-ho !!!

Desplegar filtros

Filtrar por tipo:

Loading results...